Azért verték eszméletlenre a borsodi férfit, mert nem fogott kezet velük

Megosztás

Megütötték, majd a földre került férfit eszméletlenre verték a támadók.

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt. Az elkövetők egy buszmegállóban találkoztak a sértett, és felháborodtak, hogy nem fogott kezet velük, ezért megütötték, majd a földre került férfit eszméletlenre verték.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. július közepén, délután, egy borsodi település buszmegállójában, azért kezdtek el vitatkozni az ott tartózkodó férfival, mert nem akart velük kezet fogni. Trágár módon szidalmazták, majd egyikük mellkason lökte, míg a másik ököllel fejen ütötte. Az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi a földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet testszerte, illetőleg a fején több alkalommal megrúgták.

Cselekményüknek az vetett végett, hogy egy közelben lakó nő látta az eseményeket, a helyszínre ment és a támadókat ellökdöste a már eszméletlen állapotban lévő sértettől. Az egyik vádlott távozásukat megelőzően még a sértett nadrág zsebéből kivett egy mobiltelefont, majd elfutott.

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett el, azonban a fejre és a mellkasra irányuló támadás alkalmas volt arra, hogy súlyos sérüléseket okozzon.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, az egyik vádlott tekintetében a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésével.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek